Gerrie
Severens

Blossom Trees Naked truth
Landscape
Portrets
People
Exhibitions
Home

Gerrie Severens

Keuzes van werken.
Bomen
In een schilderweek, door Jef Gysen gegeven, was het onderwerp landschappen. Ik had al heel wat landschappen geschilderd en was op zoek naar iets nieuws. Dus gezocht in de kleine landschappen en abstractie, maar ik bleef worstelen. Jef stuurde me op het einde van een dag het bos in, ga daar maar proberen en daar ging ik los. Direct voelde ik dat dit het wel zou worden. Iedereen verdween naar het avondeten en ik bleef alleen in het bos achter. Ik kon niet stoppen met schilderen. Een naaldbomenbos rechte stammen en vooral veel ondertakken die niet meer groen waren. Hier kon ik de werkelijkheid loslaten en toch laten beÔnvloeden. Sindsdien blijven bomen en vooral hun stammen me fascineren. Ik ben nu wel benieuwd naar het voorjaar, in een bloesemboomgaard en dan de abstractie van landschappen en de bomen in elkaar over laten gaan. Heerlijk vooruitzicht.

Kip
Omdat een aantal leerkrachten van de Academie Arendonk op eigen initiatief een expositie organiseerden in een leerlooierij werden we gevraagd werk te maken dat betrekking had op de leerlooierij. Ook hier ben ik weer op zoek gegaan naar mijn betrokkenheid hierbij. Leerlooierij denk ik direct aan dode dieren en hun levenloze lichamen. Kip is het eerste levenloze lichaam dat ik tegenkwam en direct werd ik geraakt. Ik ben op zoek gegaan naar het levende wezen in de dode kip. De spieren en botten, de beweging en de schoonheid van de ingenieusheid van het lichaam. Ik vergeet dat het een dood lichaam is maar wordt gegrepen door de spieren die eronder zitten de schoonheid van beweging. Ik ben nu bezig met de voorbereiding van een nieuwe serie voor de expositie in de leerlooierij in Zulte (BelgiŽ) en heb in een slachterij koeien mogen fotograferen. De kracht en power van die beesten en de structuur van botten is fenomenaal. Respect en liefde voor dieren en zorg voor ze terwijl ze leven.

Landschappen
Ik ben begonnen met het schilderen van landschappen in 2014. Ik had een atelier via gebruikleen in Simpelveld in de "klimboom". Nadat ik mijn dochter naar school had gebracht ging ik via de kortste route naar Simpelveld. Door Trintelen - Bosschenhuizen en naar Simpelveld. Tussen Trintelen en Bosschenhuizen ligt een pad "De Hamerstraat" en daar zag ik de seizoenen komen en gaan. Het ligt een beetje hoger en je kunt over de heuvels heenkijken. Waar de weg weer eindigt in een holle weg naar Bosschenhuizen. De mooiheid van de weg en van het veranderende seizoen, de luchten, de tijd van de dag. Elk landschap (van 20x20cm) heb ik op een andere manier schilderkundig proberen weer te geven. De latere landschappen van 18x24 cm (herfst 2015) zijn gemaakt in Voerendaal het pad achter kasteel Puth. De kleuren van de herfst waren super, de herfstkleuren waren extra lang zichtbaar voor iedereen. Fantastisch.Gerrie Severens
0031(0)6 10926450
Email: info@schilderijengerrie.nl Click here